Leeftijdsgroepen KLJ Melsele

In onze KLJ zijn alle leeftijdscategorieën ingedeeld in verschillende groepen, zodat we onze activiteiten gerichter kunnen maken.
Onze groepen:

Piep (6 jaar – 8 jaar)

Jong (9 jaar – 11 jaar)

MID (12 j – 16 j)

Oud (16+)

Plus (20+)


Piep (6 jaar 8 jaar)

Activiteiten: zondag 14u00 – 17u00

Piep is onze jongste leeftijdsgroep. Alle kinderen vanaf het jaar dat ze 6 worden zijn welkom in deze leeftijdsgroep.

De activiteiten gaan telkens door op zondagen van 14u tot 17u, als hiervan afgeweken wordt, zal dit altijd op voorhand meegedeeld worden. Piep gaat niet mee op kamp in de zomer, maar gaat wel op Piep-weekend. Dan gaan we 2 nachtjes op een andere locatie slapen en spelletjes spelen. Dit is niet alleen super leuk, zo leren ze ook al eens hoe het is om weg van thuis te slapen.

In juni heeft Piep om de 2 weken een activiteit, de leiding is dan namelijk druk bezig met hun examens. Er wordt in juni/juli wel nog een bangelijke slotactiviteit voorzien om het jaar af te sluiten.


Jong (9 jaar – 11 jaar)

Activiteiten: zondag 14u00 – 17u00

Jong is de tweede leeftijdsgroep, hier is iedereen van 9 tot 11 jaar welkom.

De activiteiten gaan telkens door op zondagen van 14u tot 17u, als hiervan afgeweken wordt, zal dit altijd op voorhand meegedeeld worden. Jong gaat jaarlijks mee op half kamp en om het jaar ook op weekend. Meegaan op kamp en weekend is uiteraard niet verplicht, maar wel zeker en vast aan te raden! De groep wordt namelijk echt gevormd op zo een weekend of kamp. De meeste noemen kamp zelfs het hoogtepunt van het jaar! Dat wil je dus echt niet missen.

In juni heeft Jong om de 2 weken een activiteit, de leiding is dan namelijk druk bezig met hun examens. Er wordt in juni/juli wel nog een bangelijke slotactiviteit voorzien om het jaar af te sluiten.

Terug naar boven


MID (12 jaar – 16 jaar)

Activiteiten: zondag 14u00 – 17u00

MID is de middelste leeftijdsgroep, hier is iedereen van 12 tot 16 jaar welkom.

De activiteiten gaan telkens door op zondagen van 14u tot 17u, als hiervan afgeweken wordt, zal dit altijd op voorhand meegedeeld worden. MID gaat jaarlijks op kamp, gaat om de twee jaar op weekend en mag ook deelnemen aan sportfeesten. Een lid dat 16 wordt, zal ook in overgangsjaar zitten. Het lid mag dan bovenop de activiteiten voor MID op zondag, ook naar de activiteiten voor Oud komen op vrijdag. Je kan er dan bijvoorbeeld voor kiezen om samen met Mid op weekend te gaan en ook deel te nemen aan de leefweek van Oud. Op kamp moet je echter wel de keuze maken of je bij Mid of Oud in de tent zal liggen.

Let wel: er wordt geen alcohol gedronken onder de 16 jaar, ook boven de 16 jaar wordt dit met mate gedaan. Meegaan op kamp en weekend is uiteraard niet verplicht, maar wel zeker en vast aan te raden! De groep wordt namelijk echt gevormd op zo een weekend of kamp. De meeste noemen kamp zelfs het hoogtepunt van het jaar! Dat wil je dus echt niet missen. Zodat onze leden (én leiding) zich kunnen focussen op hun examens, zijn er in juni geen activiteiten. In juli gaan we echter wel op kamp en doorheen de zomer nemen we ook deel aan sportfeesten! Meer hierover vind je onder ‘Sportfeesten’ en ‘Activiteiten’

Terug naar boven


Oud (+16 jaar)

Activiteiten: vrijdagavond 20u00 – 23u00

Oud is onze op één na oudste leeftijdsgroep, iedereen is hier welkom vanaf het jaar dat je 16 wordt en dit tot 35 jaar.

De activiteiten voor Oud lopen van september tot en met mei en gaan telkens door op vrijdag van 20u-23u. Een lid dat 16 wordt, zal in een overgangsjaar zitten. Het lid mag dan bovenop de activiteiten voor Oud op vrijdag, ook naar de activiteiten voor Mid komen op zondag. Je kan er dan bijvoorbeeld voor kiezen om samen met Mid op weekend te gaan en ook deel te nemen aan de leefweek van Oud. Op kamp moet je echter wel de keuze maken of je bij Mid of Oud in de tent zal liggen.

Let wel: er wordt geen alcohol gedronken onder de 16 jaar, ook boven de 16 jaar wordt dit met mate gedaan. Tijdens de zomermaanden neemt Oud deel aan sportfeesten en in juli gaat Oud samen met Jong en Mid op kamp. Er wordt elk jaar een leefweek georganiseerd voor Oud. Meer info hierover vind je onder ‘Sportfeesten’ en ‘Activiteiten’

Terug naar boven


Plus (20+)

Ook 20+ jarigen zijn de KLJ nog niet beu, we verwelkomen ze dan ook graag in de leeftijdsgroep Plus. Starten in de KLJ in de leeftijdsgroep Plus kan zeker ook!

Plus komt in het begin van het jaar samen om de jaarplanning op te stellen en te zien welke activiteiten ze allemaal willen doen, hierdoor is er zeker iets leuk voor iedereen. Er wordt heel het jaar door 1 activiteit per maand gegeven, dit kunnen betalende activiteiten zijn (bv. karaoke, kegelen, bijlwerpen, …) of gewone activiteiten op het lokaal (bv. zelfgemaakte escape room, spelletjesavond, …).

Terug naar boven